Duurzaam ondernemen

Revolutionaire textielzorg voor de toekomst.

Bij Mireille geloven we in een toekomst waarin mode en functionaliteit hand in hand gaan met milieubewustzijn. Onze hoofdactiviteit, “Textile Care”, is niet zomaar een dienst; het is een belofte aan onze planeet. We zetten ons in voor de circulaire levenscyclus van textiel, met een bijzondere focus op werk- en beschermkleding. Ons doel? De levensduur van elk kledingstuk verlengen zonder in te boeten op zijn functionaliteit.

Door duurzaam gebruik van onze hulpmiddelen, streven we naar het behoud van natuurlijke bronnen en het waarborgen van een leefbare toekomst voor de komende generaties. 

Zonnepanelen op het dak van Mireille Heusden

Zonne-Energie.
Een stralend voorbeeld van duurzaamheid.

Bij Mireille geloven we in de kracht van de zon als een duurzame energiebron. Met 2.066 zonnepanelen op onze daken, zijn we niet alleen een voorbeeld van groene energie-innovatie, maar verzekeren we ons ook van een zelfvoorzienende toekomst. Deze zonnepanelen leveren 25% van onze eigen energiebehoeften, een bewijs van onze inzet voor een duurzame planeet. Naast onze groene stroomaankoop, zetten deze panelen ons op de voorgrond van ecologische verantwoordelijkheid en energie-efficiëntie.

Duurzame distributie.
Ons groene wegen netwerk.

Onze toewijding aan duurzaamheid strekt zich uit tot onze distributie. Met een eigen nationaal distributienetwerk en Ecodrive-getrainde bezorgassistenten, zetten we ons in voor milieuvriendelijk transport.

Nationaal distributienetwerk bij Mireille

End-of-Life Cyclus.

Van afgedankt tot innovatief

In samenwerking met Gaia Circulair transformeren we afgedankte kledingstukken in nieuwe grondstoffen voor producten zoals auto-industriegaren, rugzakken en gerecycleerde kleding. Dit proces benadrukt onze bijdrage aan de circulaire economie en minimaliseert afval.

Recycle symbool met proces van recycling
Waterzuivering

Water, ons kostbaarste goed.

Bij Mireille zetten we water in de hoofdrol van duurzaamheid! Ons geavanceerde waterzuiveringssysteem, met MBR & HydRO-technologie, tovert afvalwater om in ultra-zuiver water, zelfs zuiverder dan je kraan thuis. Dit slimme hergebruik reduceert onze ecologische voetafdruk drastisch, spaart kostbaar water en zorgt voor zachtere wasprocessen met minder chemie. Door elke druppel water driemaal te benutten, stappen we moedig vooruit naar volledige onafhankelijkheid van het externe waternet. Mireille: innovatief, ecologisch, en altijd een stap vooruit in duurzaam watermanagement!

Kwaliteit en Duurzaamheid Erkend

Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden bekroond met het prestigieuze Ecovadis-label, het hoogtepunt van onze certificeringen en een erkenning van onze leidende rol in duurzaamheidspraktijken. Samen met onze ISO-certificaten, waaronder EN ISO 9001, EN ISO 14001, EN ISO 50001, en meer, toont dit label onze toewijding aan kwaliteit, milieu, energiebeheer en sociale verantwoordelijkheid.

Ecovadis
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

EN ISO 9001: 2015 
Kwaliteitsmanagementsysteem

EN ISO 14001: 2015  
Milieumanagementsysteem

EN ISO 50001: 2018  
Energiemanagementsysteem

NBN EN 14065: 2016  
RABC – Textiel – Gewassen textiel – Bio-contaminatiebeheerssysteem

Care4Quality: 2020 
Kwaliteitsmanagementsysteem voor de behandeling van textiel uit de voedingsmiddelenindustrie & toelevering

Febelsafe
Lid van Febelsafe